Oplevering Nieuwe Woningen Abdijlaan

In de Abdijlaan te Uden heeft Area 11 energiezuinige woningen laten bouwen, De bewonersraad bezocht deze nieuwe woningen.

De abdijlaan op de plek van de voormalige standplaatsen is een prima locatie, dichtbij het centrum en de A50. Namens de
Bewonersraad van Area zijn twee van haar leden, te weten Betty Roozeboom en Rietje Methorst, deze woningen half september 2019 gaan bezichtigen. Hieronder leest u een kort verslag over de bezochte woningen. Bijgevoegd ziet u enkele beelden van het plan.

Verslag van de bezichtiging


Kenmerkend voor de woningen zijn de goede isolatie, lucht/water warmtepomp, isolerende beglazing en zonnepanelen. Er is geen gasaansluiting uitgevoerd. Bij normaal gebruik van de woningen, wordt de energie voor onder andere verwarming door de woning opgewekt met zonnepanelen. Verwarming van de woningen wordt gedaan middels vloerverwarming (zie ook afbeelding 1). Door deze duurzame voorzieningen vallen deze woningen in de categorie ‘nul op de meter’.

Vloerverwarming
Afbeelding 1 - Vloerverwarming over de gehele vloer zorgt voor gelijkmatige opwarming van de woning

Verdere omschrijving


Er zijn 2 types woningen, een woning met 2 of 3 slaapkamers. Ze zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen. De indeling van de woningen is als volgt: begane grond en een eerste verdieping met een plat dak. Het vloeroppervlak is circa 80 tot 90m2. De woningen beschikken over een tuin met buitenberging.  De huurprijzen liggen tussen 600,- en 700,- euro per maand. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Uden ingericht met voldoende
parkeerplaatsen.
Kortom, deze woningen zijn een aanwinst voor Area en de huurders.

Communicatieteam Bewonersraad Area

Woningen abdijlaan
Afbeelding 2 - Buitenaanzicht van de woningen

 

Reactie toevoegen